trafikteki magandalarda, üstelik üniversite okuyup eşekliği atamamış magandalarla savaşmanın yolu olarak IoT den faydalanabilir. Şeylerin İnterneti (IoT) denen şeyde birşeyler yapabilmek için büyük hem de çok büyük düşünebilmek gerekiyor. Adı üstünde ‘şey’, az olsalar ismini koyar öyle söylerdik. Hırzsızlık, kaza önleme gibi kullanım senaryolarından ziyade, düşen fiyatları da düşünerek daha büyük çapta düşünmek lazım.
Takalım her araca bir sim, eşleştirelim ruhsatla, sonra yazılımlar otomatik kessin her türlü trafik cezasını. makas mı attı, emniyet şeridine mi girdi, hız mı yaptı, hatalı mı solladı hepsi bizde. Toplu taşıma aracımı, sim karta checkin yapılsın, neredeyim nereye gidiyorum takip edilebilsin. özel hayat kalmadı zaten, ogsler, yollardaki radar ölçenler hepsi takip ediyor, bari stresimiz azalsın. Sim kartlı çözüm sayesinde toplum olarak düzene girme ihtimalimiz çok daha fazla. toplanan datayı veya doğrulama mekanizmalarını da api lerle aç herkese, kullansınlar.
suç işlemiyorsan takip edilmenin bir zararı da yok, neden çekineceksin? he devlete güvenmiyorsun o olabilir, ama o başka bir problem.
büyük düşünmek küçük başlamak lazım. operatatörler lobi yapabilir. bu harekete de taksilerden, filolardan, rentacar lardan, insan taşıyan her türlü toplu taşıma aracından başlanabilir. zorunluluk olarak getirileceği için ticari araçlara varsayılan olarak fabrika çıkışında gelirse maliyetleri son tüketiciye yansıtabilecek kadar düşecektir. özendirme olarak, standart cezalar arttırılıp, çevrimiçi araçlara gelecek cezalarda %20 indirim sağlanabilir.